Зібрання волонтерів 20 січня 2014

Зібрання волонтерів проекту «Створення ініціативних осередків Парафіяльного Карітасу» 20 січня розпочалося молитвою і колядкою, після чого відбулась доповідь та дискусія про комунікативні навички спілкування в соціальній роботі.   Соціальний працівник Ольга, з власного досвіду розповіла нам про те, як важко буває  знайти спільну мову з потребуючими. Діяльність  у соціальній сфері полягає у постійному та безпосередньому спілкуванні з людьми. Головне у встановленні контакту – це створення доброзичливої атмосфери, відповідна поведінка та манера спілкування. Але важливо також мати такі риси, як ввічливість, приязність, люб’язність і терпіння.

Бавились в комунікативну гру:  поділились на  групи (умовно  тварин, птахів), за допомогою жестів та міміки  намагались знайти «Свою сім’ю». Було і цікаво, і весело водночас.

Після доповіді та гри взяли участь в духовному читанні «Про покликання» (Ів.2, 35-51).   Водночас, розваження з отцем Андрієм тісно переплелося з болючою реалією нашого життя, а саме –  з подіями, які відбуваються зараз в нашій країні, і не можуть залишати нас, як громадян України, байдужими.

Загалом, зібрання пройшло в інформативному плані – пізнавально,  у теплій  дружній атмосфері та закінчилось спільним чаюванням, яке нам влаштувала пані Галя – керівник «Центру соціальної допомоги» Благодійного фонду «Карітас – Львів УГКЦ», за що їй дуже дякуємо. Чекаємо на наступну зустріч і  нагадуємо, що ми відкриті для усіх бажаючих стати частинкою спільноти небайдужих  до потреб ближніх людей.