Зібрання волонтерів проекту 7 лютого 2014

7 лютого на черговому зібранні волонтерів львівського Карітасу, присвяченому темі “Кризові обставини життя”, я познайомилась з чоловіком, який відкрив мені зовсім іншу сторону опіки над потребуючими. В нас в гостях був отець Зеновій Хоркавий, настоятель парафії Пресвятої Богородиці – Володарки України. Його розповіді з власного священичого життя, досвід, набутий в процесі спілкування з людьми не просто потребуючими, але і тими, які недавно покинули в”язничні мури і не мають де притулити голову, з дітьми заробітчан – надзвичайно вразили всіх нас. Нагодувати голодного, відвідати хворого, підстригти патлатого – все це речі, необхідні знедоленій людині. Проте, як на мене, набато важливіше є вислухати особу, яка заблукала у цих викривлених лабіринтах життя, не бачить світла у кінці тунелю, на який перетворилося життя скаліченої і розчавленої душі. Як багато значить для колишнього в”язня, котрий ступив на праведну стежку, виказана довіра, як є важливо забрати дитину, залишену без нагляду батьками-заробітчанами, з вулиці і відгородити від смертельного світу наркотиків та алкоголю! Опікуються на парафії і людьми з особливими потребами, тут для них діє майстерня майстерня “Знесіння”.