Семінаристам презентували діяльність «Карітас-Львів УГКЦ»

22 вересня у Карітас Львова завітали студенти шостого курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, які мають намір пройти пасторальну практику у цьому благодійному фонді. Отець Андрій Сенейко, директор львівського Карітасу, провів семінаристам презентацію, розповівши про місію, цілі, завдання і конкретні проекти благодійного фонду, які він на цей час реалізовує. Детальніше про самі проекти розповіли Наталя Загайко – керівник «Центру дозвілля і соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами», Марія Неділя – керівник дошкільного закладу, що діє при Карітасі Львова і опікується соціально незахищеними дітками від 3-х до 6-ти років, Віталій Герасимів – керівник львівського проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», який відвідують діти та молодь від 7 до 21 року, Надія Гудз – керівник центру соціальної допомоги самотнім людям та інвалідам похилого віку. Цього року також планується відкрити клуб велосипедистів для дітей і молоді з кризових родин, а також здійснюватиметься робота із дітьми з аутизмом та їх родинами.

Отець Андрій Сенейко зазначив, що семінаристам, як майбутнім священикам, недостатньо гарно співати і проповідувати – вони повинні мати співчуття до бідних і знедолених і допомагати їм. Для цього потрібно залучати парафіян до соціального служіння, виявляти на парафії тих, хто особливо потребує.