Друга зустріч парафіяльних волонтерів соціального служіння храму Положення поясу Пресвятої Богородиці

У приміщенні катехитичної школи храму Положення поясу Пресвятої Богородиці 22 березня відбулась друга зустріч парафіяльних волонтерів соціального служіння в рамках проекту “Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні”.

На зустрічі разом з працівниками Карітасу Львова волонтери обговорили мету, завдання і суть соціального служіння у парафії, функції парафіяльного Карітасу, а також труднощі та виклики, що постають перед парафіяльним осередком соціального служіння і можливі шляхи їх подолання.

Отець Василь Тузяк наголосив на тому, що парафіяльний Карітас – це пасторальна структура парафії, що має на меті організовувати і координувати справи соціального служіння, спонукати до них, свідчити про милосердя і виховувати в дусі милосердної любові.

До чотирьох головних завдань парафіяльного Карітасу належить виховна роль, дослідження місцевої громади, соціальне служіння і координація та співпраця.

Спільнота парафії Положення поясу Пресвятої Богородиці опікується багатодітною малозабезпеченою сім’єю. В однокімнатному помешканні дев’ятеро дітей, наймолодшому з яких півроку, батько, мати, її рідний брат, паралізована бабуся. Спільнота клопочеться, щоб для них знайти хату у селі, де на цей час ніхто не проживає. Можливо, хтось може надати інформацію. Зголошуйтесь!

Карітас Львів щиросердечно дякує спільноті соціального служіння храму Положення поясу Пресвятої Богородиці та духівнику спільноти о. Назарію за добрі справи!

Більше фото у фейсбуці