Про парафіяльний Карітас говорили на зустрічі активних парафіян храму свв. Кирила і Методія

Що таке парафіяльний Карітас? Яка його мета, основні завдання, структура і роль у парафії? Ці питання обговорювали 26 березня на зустрічі парафіяни храму святих Кирила і Методія (вул. Угорська, 1), які виявили бажання сформувати осередок соціального служіння і мати можливість реалізовувати себе, допомагаючи ближнім.

У зустрічі взяли участь представники спільнот, що активно діють при парафії, а також миряни, що розуміють важливість дияконії (соціального служіння) як одного з головних завдань Церкви.

Це вже друга зустріч на парафії з представниками Карітасу Львова у рамках проекту “Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні”.

Священик Василь Тузяк (Tuziak Vasyl) наголосив, що створення парафіяльних Карітасів або осередків соціального служіння належать до пріоритетних завдань стратегії Української Греко-Католицької Церкви.

Присутні переглянули також відеофільм про харитативну діяльність УГКЦ, а опісля обговорювали можливість створення консультаційного парафіяльного центру.