Сімейний табір “Я + ти = сім’я”

В рамках проекту “Мобільна робота з молоддю в Україні, 2016-2018” БФ “Карітас – Львів УГКЦ” з 19 червня до 22 червня вперше проводив табір для сімей “Відновлення сімейних традицій відпочинку. Я + ти = сім’я”. У літньому таборі, що проходив у смт. Шацьк на базі відпочинку “Світязь-Центр” взяла участь 21 особа.  Метою заходу було здобуття навичок сімейного відпочинку та спільного проведення дозвілля батьків з дітьми.

Кожен день розпочинався з ранкової руханки, опісля – все за розкладом. Разом роздумували про сімейні цінності, обговорювали те, що найбільш цінне і пріоритетне у житті. Серед ключових слів – мама, любов, повага, здоров’я, спільний відпочинок, повний склад сім’ї, спілкування, наявність житла, взаємодопомога, дружба, щирість, фінансова стабільність, підтримка чистоти, підтримка та допомога у складних ситуаціях, право на мрію, повага до особистого простору, усмішки, передача позитивного досвіду від старшого покоління, щастя дітей.

Координатор проекту Юля Геруля розповіла, що у сімейному таборі разом відточували навички безконфліктного спілкування, спільної взаємодії та поваги. Діти ділися з мамами чарівним світом настільних ігор, активних забав, приймали сонячні ванни та купалися в озері. А ще – раділи сонцю, озеру, милувалися краєвидами, творили, підтримували один одного, долали страхи, відкривали власні таланти.  Сім’ї створювали власні герби, скульптури з піску, роздумували над довірою, взаємодопомогою, розподілом обов’язків у сім’ї, дитячими капризами,  змагалися у турнірі з настільних ігор, де перемогла дружба.

У кожному серці залишились чудові спогади, море нових вражень, розкриті таланти і вміння, незабутній настрій, теплі стосунки, дружні погляди, нові навики і взаємоповага.

Фотозвіт