У Львівській Архиєпархії УГКЦ презентували нові ініціативи

26 жовтня 2018 року в конференц-залі Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ відбулось чергове засідання Пасторального відділу за участю голів комісій і референтур Львівської Архиєпархії, Фундації духовного відродження, яке очолив Синкел у справах мирян о. Павло Цвьок. До зустрічі долучились також капелани Львівської Архиєпархії на чолі з Синкелом у справах капеланства військових, ув’язнених, студентів та дітей-сиріт у ЛА, голови місії «Центру Військового Капеланства ЛА» о. Степаном Сусом. Від БФ “Карітас – Львів УГКЦ” взяв участь директор о. Андрій Сенейко, синкел соціального служіння і менеджер з комунікацій Карітасу Львова Любомира Бурка.

Ціль зустрічі – представлення трьох ініціатив, які зародилися у співпраці з Львівською Архиєпархією.

Отець д-р Олег Кіндій та сестра Климентія Луків (ЗССЙ) представили євангелізаційний проект «Католицизм», над яким зараз триває праця. Проект складається з 10 тематичних фільмів, які будуть перекладені з англійської і продубльовані українською мовою. Також буде видана книжка, відеоматеріали і методичні вказівки для катехитів, викладачів і вчителів християнської етики.

Олександра Палагіцька, викладач Львівського інституту медсестринства та лабораторної медицини ім. Андрея Крупинського, заступник головного лікаря Дитячого Центру Здоров’я ім. Анни Мазуренко, представила аудиторії актуальні соціальні виклики в контексті медичної реформи, яка триває в нашій державі.

Сестра Юстина-Ольга Голубець, Служебниця Непорочної Діви Марії, голова громадської організації «Перинатальний хоспіс – Слід Життя», член Папської Академії «Pro Vita», розповіла про допомогу мамам, у яких діагностували патології розвитку плоду, але які всупереч обставинам народили діток.

Детальніше на сайті Львівської Архиєпархії УГКЦ