Волонтери Львівської Архиєпархії УГКЦ взяли участь у всеукраїнському Форумі «Соціальне служіння сім’ї»

У суботу, 12 жовтня 2019 року, у Києві відбувся всеукраїнський Форум соціального служіння Української Греко-Католицької Церкви під назвою «Соціальне служіння сім’ї». У ньому від Львівської Архиєпархії УГКЦ взяло участь 15 осіб на чолі з синкелом соціального служіння, директором БФ “Карітас-Львів УГКЦ” о. Андрієм Сенейком.

Подія розпочалась Божественною Літургією у Патріаршому соборі Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська, 5), яку очолив владика Василь Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ. Згодом захід продовжився на території Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15). Форум відкрив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Загалом впродовж заходу розглядались теми сімейного волонтерства у парафії та сімейного тьюторингу (допомога у навчанні, передавання досвіду). Крім того, спікери розповіли учасникам про різні форми парафіяльного соціального служіння.

Про італійський досвід сімейного волонтерства у парафії розповів професор Джанкарло Курсі, викладач Папського салезіянського університету.
Тему сімейного тьюторингу на основі досвіду Центрів підтримки сім’ї розкрила Оксана Іванкова-Стецюк, в. о. завідувача відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, провідна наукова співробітниця, докторка соціологічних наук.
Представники БФ «Карітас Краматорськ» розповіли про досвід Школи волонтерства на Сході.
Про “Студії живої парафії: виклики і досвід” доповідала Мар’яна Кащак, виконавчий директор благодійної організації «Львівська освітня фундація». Про соціальне служіння дітям у Славутичі, зокрема, про досвід створення соціального центру-хабу при парафії розповів протоієрей Юрій Логаза, парох храму Матері Божої Неустанної Помочі у м. Славутич Київської обл. Про соціальне служіння в Коломиї розповів протосинкел Коломийської єпархії УГКЦ о. Роман Кіцелюк, парох церкви Стрітення Господнього м. Коломия.
Практичний вимір кожної доповіді учасники мали можливість поглибити під час праці в групах.

Більше фото на сторінці БФ “Карітас-Львів УГКЦ” у фейсбуці