Остання навчальна зустріч з парафіянами храму “Собору Пресвятої Богородиці”

16 червня Єпархіальна команда БФ “Карітас-Львів УГКЦ” провела останню навчальну зустріч із парафіяльною громадою Старого Села на чолі із активним і дієвим о. Андрієм Джигалюком, – адміністратором храму “Собору Пресвятої Богородиці”.

Говорили про фахове і грамотне написання соціального парафіяльного проекту, його актуальність та соціальну цінність. Придумали назву, визначили мету, цілі та завдання. Зосередили свою увагу на цільову групу, кількісні та якісні показники. Склали кошторис, обговорили план заходів і звісно не забули за вчасну звітність та візію подальшого розвитку проекту після офіційного його завершення.
Слід відзначити, що дана парафіяльна громада під духовним проводом о. Андрія Джигалюка ще до початку проєкту проявляла свою соціальну активність та відповідальність для добра потребуючих на місцевому рівні. Три парафіяльних волонтера пройшли навчання в Соціально-освітній волонтерській академії. Новостворена група волонтерів в своїй парафіяльній громаді визначили відповідальну особу за соціальне служіння, склали списки потребуючих (близько 40 осіб).
Парафіяльна громада Старого Села фінансово надає допомогу ЗСУ, у співпраці із БФ “Карітас-Львів УГКЦ” допомагає ВПО, проводить збірки на ліки для потреб одиноким особам похилого, також особам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Для більш структурованого та ефективного служіння заснували БФ “Милосердя”, який наповнюють щоквартальними фінансовими збірками.