Допомога спеціаліста з адвокації з проблемою оформлення пенсії

Спеціаліст з адвокації благодійного фонду “Карітас-Львів УГКЦ” Соломія щодня отримує десятки звернень від внутрішньо переміщених осіб.

Звернулась жінка з проблемою оформлення пенсії. Пенсійний фонд відмовляється зараховувати їй певний стаж роботи на підприємстві, оскільки при звільненні є печатка, але немає підпису відповідальної особи з установи.
Дану ситуацію можна вирішити підтвердивши стаж роботи (витягом з наказу чи довідкою). Оскільки підприємство знаходиться у зоні активних бойових дій, таку інформацію отримати складно, але необхідно. В теперішній час можна залучити різні засоби комунікації, якщо це неможливо, то цю проблему потрібно вирішувати у судовому порядку.

Також був запит стосовно перейменування або перереєстрації підприємства по цьому питанню, хто може надати інформацію, якщо відбулась зміна назви підприємства. Вищевказану інформацію може надати правонаступник, орган вищого рівня або державний архів.

Найбільш поширеними запитами у зверненнях є порядок реєстрації особи, як ВПО, взяття на військовий облік, відновлення втрачених чи залишених документів, оформлення соціальної допомоги, питання виїзду закордон та пошук роботи і житла.

Безкоштовні юридичні консультації можна отримати з пн. по пт. з 10:00 до 17:00.
Контактний телефон: +380682193515 – Соломія.