Друга навчальна зустріч по соціальному служінні на парафії “Вознесіння ГНІХ” у Львові

Коли допомагаєте вбогому, пам’ятайте, що він не лише вашого гроша потребує, але часом ще більше помочі дієвої, поради потіхи.
(Митрополит Андрей Шептицький) “Перше слово пастиря” 1899 рік

Друга навчальна зустріч по соціальному парафіяльному служінні на парафії “Вознесіння ГНІХ”, що у м. Львові зібрала чималу кількість активних мирян різної вікової категорії, які вже мають досвід волонтерського служіння на парафіяльному рівні, а також і нових учасників, що бажають покращити свої знання.

Разом з активними душпастирями храму адміністратором о. Михайлом Городиським та сотрудником о. Олексієм Завадою говорили про Парафіяльний Карітас, його мету і завдання, проаналізували 12 кроків започаткування соціального служіння на парафії. Переглянули та обговорили мотиваційне відео наочного прикладу “Парафіяльного Карітасу” храму “Святого Миколая”, що на Аскольдовій могилі в м. Києві.

Слід відзначити, що дана парафіяльна громада завдяки численним старанням о. Михайла Городиського та його помічника о. Олексія Завади вже досить згуртована в соціальному служінні. При парафії діє харитативна спільнота “Руки Ісуса”, яка спільно із сестрами Згромадження “Святого священномученика Йосафата” складає планування своєї діяльності. Парафіяльний актив займається організацією та проведення благодійних ярмарків, збирають продукти для приготування їжі, в різний спосіб ведеться допомога ЗСУ, а також внутрішньо переселеним особам та всім потребуючим парафії, які в дні війни опинилися в складних життєвих обставинах.

Єпархіальна команда Карітасу сподівається, що участь парафії “Вознесіння ГНІХ” в даному проєкті через навчальні зустрічі, Школу волонтерів (СОВА) та практичні поради, ще більше активізує громаду до ще кращого та чітко організованого якісного служіння своєму ближньому в потребі.

Проєкт реалізується за підтримки “Cnewa” та “Renovabis”.