Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Львівський Карітас допомагає потребуючим

Зараз наша Україна переживає нелегкі часи. Ще не встигли висохнути сльози за героями Небесної сотні, а майже щодня надходять повідомлення про нових загиблих, знущання над мирними людьми, військовослужбовцями на сході України.

Невже ті, хто провокує та сприяє цьому конфлікту не розуміють, що вже час зупинитись і не вести братовбивчої війни, адже життя дається лише раз, і Україна у нас єдина.
І якщо одні взявши зброю воюють проти свого народу, то є чимало людей, які виявили ініціативу, стали волонтерами і допомагають родинам загиблих і потерпілим. Вони сумлінно працюють, збираючи кошти і речі для наших військових. Так, зокрема, у Львові задієно велику кількість людей, які добровільно допомагають постраждалим та захисникам.
Відрадно, що люди не є байдужими. Не стоїть осторонь і Благодійний фонд «Карітас- Львів УГКЦ».
Нещодавно, мені довелося поспілкуватися з о. Андрієм Сенейком, керівником фонду. Він розповів, що БФ «Карітас- Львів УГКЦ» було засновано у 1996 році Львівською Архієпархією УГКЦ та Міжнародним благодійним фондом «Карітас Україна».
Основне завдання Фонду допомагати потребуючим незалежно від віросповідання, національних чи політичних переконань.
Вже біля 20 років функціонує наш Фонд, який здійснює соціальне служіння та надає багатоаспектну допомогу різним верствам населення та вікових категорій. Зараз успішно діють проекти: «Допомога соціально незахищеним дітям», «Мобільна робота з молоддю», «Центр соціального дозвілля та соціальної реабілітації для людей з особливими потребами», «Створення осередків Карітасу на базі Львівських парафій», «Центр соціальної допомоги для людей похилого віку», Пункт видачі гуманітарної допомоги.
Плануємо запустити дуже актуальний проект «Рух за тверезе життя». У ньому будуть задіяні отці та відповідні спеціалісти – лікарі, психологи, які надаватимуть допомогу також тим, хто отримав психологічну травму під час бойових дій в зоні АТО.
Вже 9 років успішно діє акція – «Різдвяна свічка». Її метою є не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, але привернути увагу громади до проблем дітей із кризових родин.
У зв'язку із трагічними подіями на Сході нашої держави, із зони АТО повертається багато поранених військовослужбовців. Завдяки сприянню доброї меценатки з Австрії пані Ертль, БФ «Карітас-Львів УГКЦ» передав 25 багатофункціональних медичних ліжок для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Слово «Карітас» - з латинської означає « милосердна любов», яка є однією із головних християнських чеснот.
« Що ти зробив найменшому з братів моїх, то ти мені зробив».(Мт.25:40) – підсумовує отець Андрій.
Тож пам'ятаймо про це. Робімо добро один одному і воно таки врятує світ.

«Карітас – Львів УГКЦ»

Ви тут: Home Суспільне служіння Львівський Карітас допомагає потребуючим