Середа, 05 24th

Last updateпн., 08 трав. 2017 4pm

Статті

"Ліфт у майбутнє" для підлітків

У БФ «Карітас-Львів УГКЦ» (вул. І. Франка, 9) 10 березня 2017 р. стартувала програма з особистісного розвитку та профорієнтації для підлітків «Ліфт у майбутнє». Програма здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Психолог Світлана Незабитовська розпочала роботу на програмі тренінгом «Ефективна самопрезентація». Насамперед учасники знайомилися між собою та покроково ставали групою. Веселий енерджайзер «Привітайтеся, як…» допоміг учасникам почути себе легко та невимушено. Цікава гра «Автограф» посприяла швидкому налагодженню комунікації. Робота в парах над завданням «Закритий клуб» ще більше допомогла зблизитися та дізнатися один про одного більше цікавої інформації.

Гарячу дискусію викликав перегляд навчального документального фільму. Діти переносили теоретичні твердження на власні приклади з життя. Отримані емоції вилилися в «Телеграми», які стали відгуком про заняття та самопочуття учасників.

Під час тренінгу було створене неформальне, невимушене спілкування учасників, яке відкрило групі безліч варіантів розв’язання їх проблем, сприяло розвитку групової динаміки, міжособистісних взаємин. Атмосфера толерантності сприяла відкритості учасників.

Завдяки тренінгу учасники за допомогою проективної психологічної методики змогли визначити самооцінку та рівень домагань. З цього починається робота над ефективною презентацією власної особистості в соціумі.

Діти отримали навички самоаналізу, працювали над пошуком своїх сильних якостей, аналізували власні вміння, шукали, чим вони вже зараз є особливими.

Підвищили навики комунікації. Навчилися шукати друга за 5 кроків.

Інтерактивні методи роботи тренера допомогли дітям відчути, що навчатися можна цікаво і весело.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Ви тут: Home