Середа, 05 24th

Карітас - Львів УГКЦ

Інформація про діяльність фонду

«Карітас - Львів УГКЦ»

Благодійний Фонд «Карітас - Львів УГКЦ» заснований у 1996 році Львівською Архиєпархією Української Греко-Католицької Церкви та Міжнародним Благодійним фондом «Карітас України». Своєю діяльністю, згідно статуту, допомагає потребуючим, незалежно від віросповідання, національності, політичних переконань та раси. Згуртовує християн в їх обов’язку допомагати ближньому.

З перших днів заснування фонд допомагає потребуючим Львова та області одягом, взуттям та продуктами. У 1996 році для подолання гострої потреби у харчуванні потребуючих міста «Фонд» засновує благодійну їдальню на 100 осіб у приміщенні Швейного товариства «Силует». Згодом, у 1998 році, аналогічний проект на 100 осіб спільно з Виробничим товариством сліпих УТОС.

«Фонд» оперативно реагує на потреби суспільства і кожен наступний проект започатковується для подолання конкретної актуальної соціальної проблеми. Так у:

1999 році в цілях подолання дитячої безпритульності започатковує проект – Дошкільний заклад освіти кризовий центр «Діти вулиці».

1998 рік започатковує проект «Опіка вдома» - допомога хворим одиноким людям вдома. Проект пропрацював 10 років.

2001 році на вирішення проблем адаптації молодих людей з розумовою неповносправністтю у нашому суспільстві та захист їхніх прав розпочинає роботу проект «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних осіб».

2003 рік запроваджено проект «Юридична порадня» на підвищення юридичної обізнаності та захист прав найбільш вразливих категорій суспільства, допомога у вирішенню юридичних майнових проблем.

2004 рік започатковано спільно з «Просвітою» проект «Соціальний Центр для потребуючих міста», допомога одиноким старшим львів’янам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та проживають у незадовільних побутових умовах.

У цьому ж 2004 році стартував пілотний проект «Мобільна допомога дітям вулиці», який з часом продовжив свою роботу у «Дитячому соціальному центрі», що по вул. Костя Левицького, 109, а сьогодні має назву «Мобільна робота з молоддю в Україні». Користувачами цього проекту є підлітки з проблемних родин та їхні сім’ї.

За час становлення незалежності молодої держави Україна, Карітас – Львів також переживав етапи росту, вдосконалення та формування структури.

Для здійснення вищеперечисленої діяльності у різні часи «Фонд» підтримували такі організації , як: Карітас- Австрії, Франції, Німеччини, Італії та Іспанії. Товариство «Коло друзів Львів - Фрайбург», Парафії св. Миколая з м. Рімині (Італія), Акціонерне Товариство «Ертль-Гляс» та парафії Св.Варвари з Відня - Австрія, Організації «Активна допомога Україні» (Мюнхен). Допомогової Асоціації «А.D.A.J.» з Франції, Карітас «Мюнхен- Фрайсінг», Допомогова організація з Голландії «Вільде ганзе» та колектив хору ім. Лисенка з Утрехту. Згодом, починаючи з 2004 року почали отримувати часткову підтримку від місцевих організацій: Карпатського фонду східне партнерство, Фонду «Каунтерпарт», Фонду «Відродження», Фонду «Крона», Львівської Міської ради.

«Карітас-Львів» також проводить та підтримує разові акції, як для збору коштів на підтримку діючих проектів, так і для вирішення конкретних локальних проблем, які беруться вирішувати ініціативні люди, звертаючись за підтримкою до фонду.

Сьогодні завдяки підтримці наших партнерів та частково місцевим жертводавцям БФ «Карітас Львів УГКЦ» має змогу на постійній основі виконувати у м.Львові 5 соціальних проектів для потребуючих різних категорій. Докладніша інформація про ці проекти знаходиться у іншій рубриці нашого сайту.

Ми відкриті у своїй діяльності для співпраці з усіма організаціями, які мають за мету допомагати ближньому і не переслідують власної економічної чи іншої вигоди з цієї діяльності, тому запрошуємо всіх до співпраці.

Ви тут: Home Діяльність