Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Допомога соціально незахищеним дітям Львова

Карітас Львова відвідали байкери з Польщі

3 червня до дітей, якими опікується БФ «Карітас-Львів УГКЦ» (вул. Костя Левицького), приїхали з гуманітарною акцією польські байкери, які створили для дітей неймовірно емоційне свято і передали допомогу від друзів з Польщі. Діти мали можливість відчути себе мотоциклістами, а також всі охочі покатались зі справжніми байкерами.

Директор Карітасу Львова о. Андрій Сенейко подякував гостям за їхній вияв милосердя і подарував невеличкі сувеніри, виготовлені руками дітей. Підлітки розповіли польською мовою про те, чим вони займаються у Карітасі, а також декламували вірші і співали пісні.

Акцію організували голова Фундації «Братня душа» - Івона Романяк (Республіка Польща), голова форуму Сандецьких мотоциклістів «MOTOSACZ.PL» - Томаш Токарж (Республіка Польща), які оголосили збір подарунків та засобів гігієни. Співорганізатор акції з української сторони – Лідія Плахтій, керівник відділу культури ГО «Центр розвитку української культури та самоорганізації». Серед гостей був чемпіон світу, мотоцикліст Рішард Августин.

Івона Романяк зазначила, що діти - це найбільша цінність як українців, так і поляків. Цією акцією польські друзі хотіли висловити підтримку Україні та внести свій вклад в розбудову безконфліктного сьогодення та майбутнього, в розвиток ідей добросусідства, примирення і порозуміння.

Гуманітарна допомога була також передана римо-католицькому кафедральному собору, дитячим будинкам та геріатричному пансіонату.

Довідка

Івона Романяк – Голова фундації «Братня душа», раніше - голова фундації «Братерство»,  з м. Криниця-Здруй. З 2013 року організовує благодійну допомогу для воїнів АТО, медичне навчання для 20 санітарів з лінії фронту, влаштувала відпочинок для кількох сотень дітей бійців АТО,  співорганізатор концертів творчих колективів з України (більше тисячі дітей). Провела акцію «Поділись книжкою», акцію збірки шкільного приладдя для дітей з України, акцію «Мото Миколай» для дітей з  потребуючих родин околиць м. Криниці-Здруй. Отримала звання «Соціальний працівник -2015», «Особистість року-2016», відзнаку в конкурсі ГО Малопольського Воєводства «Кристалик солі», нагороду України «Допомога загранична».

Ришард Августин - мотоцикліст, чемпіон світу, багаторазовий чемпіон Польщі їзди по бездоріжжю, президент Асоціації мотоциклів м Радомя. Брав участь в організації благодійної допомоги для потребуючих в Україні, подарунків на свято Миколая, книг і шкільного приладдя. Також брав участь в організації виступів талановитої молоді України в Радомі у святі «Весна мотоциклічна». Особисто взяв участь в передачі зібраних книжок акції «Поділись книжкою» у Львові та Винницькій області.

Томаш Токарж - засновник Форуму мотоциклістів з Нового Сончу, громадський діяч. У минулому році, організував поїздку мотоциклістів до м. Рудки Львівської області, під час якої зібрали і передали гроші для учасників поїздки до Польщі на «Світовий день молоді». Щороку проводить акцію «Мото Миколай» для дітей з дитячих будинків та потребуючих сімей. Організовує благодійні заходи для дітей із рідкісними захворюваннями.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Більше фото на сторінці БФ "Карітас - Львів УГКЦ" у фейсбуці.