Середа, 05 24th

Last updateпн., 08 трав. 2017 4pm

Храм Пресвятої Богородиці Володарки України

Львівський Центр Суспільної Служби України при Храмі Пресвятої Богородиці Володарки України

Ідея організувати Львівський Центр Суспільної Служби України виникла в 2003 році. Мета Центру  є об`єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів.

Центр є складовою частиною  Суспільної Служби України і співпрацює зі Світовою Радою Суспільної Служби Світового Конгресу Українців та іншими українськими організаціями діаспори та України, а також із парафіяльними спільнотами при Храмі Пресвятої Богородиці Володарки України.

При Храмі було влаштовано:

• Благодійну кухню (де у середу і п`ятницю з 13-14 год.спільно із Мальтійською Службою  проводимо «гарячі обіди»)

• Соціальна пральня і майстерня по ремонту одягу

• Гуманітарний центр по прийому і видачі одягу (середу і п`ятницю з 19.00 по 21.00)
  • Соціальна перукарня (де працює соціальний перукар у середу і п`ятницю з 10.00 по 15.00)

• Лікарська порадня (вівторок з 18.00 до 19.00 – стоматолог; середа з 18.00 до 19.00 – сімейний лікар)

• Спортивний зал (де функціонують гуртки карате,дзюдо, настільного тенісу, футбольна команда)

А також Центр є учасником програми «Банк їжі», що дає змогу видавати набори продуктів для малозабезпечених і потребуючих парафіян, число яких сягає 60 осіб.

Крім  Львівського Центру Суспільної Служби України при Храмі є ще 12 парафіяльних спільнот.

• Матерів молитви
  • Союз українок
  • Марійська дружина
  • Вівтарна дружина
  • Братство Апостольської молитви
  • Братство Благословення
  • Церковний уряд
  • Відродження Знесіння
  • Катехитична школа
  • Майстерня «Віра і свіло», Лярш Ковчег
  • Хор І.Чупашк
  • Карітас

Члени всіх парафіяльних спільнот тісно взаємодіють, організовують і проводять свята: Святого Миколая (уже увійшло в традицію збір подарунків дітям шкіл-інтернатів, відвідування садків і шкіл які знаходяться на території парафії),  Різдва (проведення Різдвяної вечері для малозабезпечених і потребуючих, організація вертепів для парафіян), Великодня (збір «Великоднього кошика», організація гаївок і концертів на подвір`ї Храму).

Адреса: м. Львів, вул. Новознесенська, 34

Телефони:  294-42-83, 291-78-73, 252-12-96, 098-51-45-513

Парох о. Зеновій Харкавий

{mosmap  width='700'|height='400'|lat='49.855515'|lon='24.053718'|zoom='15'|text='вул.Новознесенська, 34'|tooltip='Львів'|marker='1'}

Парафія Пресвятої Богородиці Володарки України, м. Львів

Категорія: Храм Пресвятої Богородиці Володарки України Петро Чайковський
Перегляди: 1367

Про різноманітне соціальне служіння, яке відбувається в Парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, розповіли о. Зеновій Харкавий адміністратор храму та волонтери соціального служіння.

о. Зеновій Харкавий: про історію виникнення та діяльність Карітасу в парафії

Наше соціальне служіння на парафії розпочалось п’ятнадцять років тому, коли до мене підійшов один лікар терапевт з пропозицією надавати людям терапевтичні консультації при парафії. Він був молодий з дружиною і дітьми, до того працював у Чорнобилі де й сам захворів. На парафії не було вільних приміщень, тому довелось відремонтувати пропускний пункт колишнього заводу, який перетворився у терапевтичний пункт. Згодом лікар запропонував облаштувати ще одне приміщення для збору і видачі гомунітарної допомоги людям, які цього б потребували.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Парафіяльний Карітас Храм Пресвятої Богородиці Володарки України