Четвер, 03 30th

Релігійна громада УГКЦ

Львів – Рудно

Парохія Святого Володимира Великого

Парохія заснована у 1997 році, на даний час (літо 2014 року Божого), перебуває в стані приготування до початку будівництва церкви. Вже довший час  в парафії св. Володимира, в контексті соціального служіння Церкви, провадиться за допомогою Парафіяльного Карітасу наступна  діяльність:

В період йорданських відвідин родин,  священник  разом із Парафіяльним Карітасом виявляє  потреби соціально незахищених осіб, які є в певній потребі. Разом з парохіяльною радою приходимо до висновку про допомогу потребуючим. В часі таких празників в році:

•  Святого Миколая,
    • Різдво Христове,
    • Воскресіння Христове,

Приготовляємо святковий кошик для дітей, людей похилого віку, самотніх та потребуючих осіб.

На потреби в лікуванні та допомогу важкохворим нашим парохіянам  ми організовуємо збірки коштів на придбання ліків та інші медичні витрати.

Також наша парафія  долучається до збірок, які благословляє Високопреосвященніший Митрополит Львівський  Ігор Возьняк.

Під час року, наша парафія бере участь в  акціях Львівського Карітасу:

• Різдвяна свічка,
    • Пасхальний кошик,
    • інші потреби  каритатавної діяльності

В такий спосіб, наш Парафіяльний Карітас сенсибілізує до парафіян та всіх людей доброї волі чинити діла милосердя для захисту та допомоги соціально незахищеним членам спільноти.

Адреса: вул. Шевченка, 188, м. Львів – Рудно.

Адміністратор: о. Юрій Воловецький

• Храм Пресвятої Богородиці Володарки України

Львівський Центр Суспільної Служби України при Храмі Пресвятої Богородиці Володарки України

Ідея організувати Львівський Центр Суспільної Служби України виникла в 2003 році. Мета Центру  є об`єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів.

Центр є складовою частиною  Суспільної Служби України і співпрацює зі Світовою Радою Суспільної Служби Світового Конгресу Українців та іншими українськими організаціями діаспори та України, а також із парафіяльними спільнотами при Храмі Пресвятої Богородиці Володарки України.

При Храмі було влаштовано:

• Благодійну кухню (де у середу і п`ятницю з 13-14 год.спільно із Мальтійською Службою  проводимо «гарячі обіди»)

• Соціальна пральня і майстерня по ремонту одягу

• Гуманітарний центр по прийому і видачі одягу (середу і п`ятницю з 19.00 по 21.00)
    • Соціальна перукарня (де працює соціальний перукар у середу і п`ятницю з 10.00 по 15.00)

• Лікарська порадня (вівторок з 18.00 до 19.00 – стоматолог; середа з 18.00 до 19.00 – сімейний лікар)

• Спортивний зал (де функціонують гуртки карате,дзюдо, настільного тенісу, футбольна команда)

А також Центр є учасником програми «Банк їжі», що дає змогу видавати набори продуктів для малозабезпечених і потребуючих парафіян, число яких сягає 60 осіб.

Крім  Львівського Центру Суспільної Служби України при Храмі є ще 12 парафіяльних спільнот.

• Матерів молитви
    • Союз українок
    • Марійська дружина
    • Вівтарна дружина
    • Братство Апостольської молитви
    • Братство Благословення
    • Церковний уряд
    • Відродження Знесіння
    • Катехитична школа
    • Майстерня «Віра і свіло», Лярш Ковчег
    • Хор І.Чупашк
    • Карітас

Члени всіх парафіяльних спільнот тісно взаємодіють, організовують і проводять свята: Святого Миколая (уже увійшло в традицію збір подарунків дітям шкіл-інтернатів, відвідування садків і шкіл які знаходяться на території парафії),  Різдва (проведення Різдвяної вечері для малозабезпечених і потребуючих, організація вертепів для парафіян), Великодня (збір «Великоднього кошика», організація гаївок і концертів на подвір`ї Храму).

Адреса: м. Львів, вул. Новознесенська, 34

Телефони:  294-42-83, 291-78-73, 252-12-96, 098-51-45-513

Парох о. Зеновій Харкавий

{mosmap  width='700'|height='400'|lat='49.855515'|lon='24.053718'|zoom='15'|text='вул.Новознесенська, 34'|tooltip='Львів'|marker='1'}