Четвер, 03 30th

Релігійна громада УГКЦ

Львів – Рудно

Парохія Святого Володимира Великого

Парохія заснована у 1997 році, на даний час (літо 2014 року Божого), перебуває в стані приготування до початку будівництва церкви. Вже довший час  в парафії св. Володимира, в контексті соціального служіння Церкви, провадиться за допомогою Парафіяльного Карітасу наступна  діяльність:

В період йорданських відвідин родин,  священник  разом із Парафіяльним Карітасом виявляє  потреби соціально незахищених осіб, які є в певній потребі. Разом з парохіяльною радою приходимо до висновку про допомогу потребуючим. В часі таких празників в році:

•  Святого Миколая,
  • Різдво Христове,
  • Воскресіння Христове,

Приготовляємо святковий кошик для дітей, людей похилого віку, самотніх та потребуючих осіб.

На потреби в лікуванні та допомогу важкохворим нашим парохіянам  ми організовуємо збірки коштів на придбання ліків та інші медичні витрати.

Також наша парафія  долучається до збірок, які благословляє Високопреосвященніший Митрополит Львівський  Ігор Возьняк.

Під час року, наша парафія бере участь в  акціях Львівського Карітасу:

• Різдвяна свічка,
  • Пасхальний кошик,
  • інші потреби  каритатавної діяльності

В такий спосіб, наш Парафіяльний Карітас сенсибілізує до парафіян та всіх людей доброї волі чинити діла милосердя для захисту та допомоги соціально незахищеним членам спільноти.

Адреса: вул. Шевченка, 188, м. Львів – Рудно.

Адміністратор: о. Юрій Воловецький

Парафія Святого Володимира Великого, Львів – Рудно

Категорія: Парохія Святого Володимира Великого Петро Чайковський
Перегляди: 1033

Отець Юрій Воловецький, адміністратор храму Святого Володимира Великого та Галина Мокрик, волонтер соціальної опіки в парафії, розповіли про парафіяльний Карітас.

Отче Юрію, Ви як адміністратор парафії, розкажіть будь ласка про соціальну діяльність у Вашій парафії.

Харитативна діяльність в нашій парафії розпочалась практично з самого початку мого служіння в парафії. Коли мене призначили в 2004 році адміністратором храму, я відчув ті потреби людей, які були.  Не всі потреби  одразу ж вдавалось реалізувати, але хоча б ті, які залежали безпосередньо від мене, а саме: духовна опіка тими людьми, які внаслідок тої чи іншої хвороби або на схилі своїх літ, є обмежені і не можуть брати участі в парафіяльному житті. Кожного місяця у п’ятницю я уділяв їм Святі Тайни Сповіді та Євхаристії. Окрім духовної опіки, наша громада дбала, також, про фізичні потреби цих людей. Зокрема, за рахунок парафіяльних пожертв, в часі свята св. Миколая ми робили для них подарунки. Згодом ці подарунки перейшли у фазу продуктового забезпечення. Закупівля найбільш необхідних продуктів харчування для життя, таких як: крупи, цукор, олія, масло та ін. На початку цю допомогу отримували приблизно десять – п’ятнадцять осіб.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Парафіяльний Карітас Парохія Святого Володимира Великого