Середа, 05 24th

Last updateпн., 08 трав. 2017 4pm

Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові

«Законодавче забезпечення ВПО та учасників АТО права на повернення банківських вкладів» - семінар на таку тему був проведений у БФ «Карітас-Львів УГКЦ» (вул. Івана Франка, 9)2 березня 2017 року. Захід тривав 4 години, у ньому взяло участь 10 осіб. Організація заходу здійснювалась за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Запропонована тематика семінару мала на меті допомогти вирішити питання про правомірність дій банків з неповернення банківських вкладів. Юрист Юрій Rовний висвітлив юридичний сторону вирішення проблеми. Статтею 18 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» встановлено, що громадянам України гарантується дотримання у повному обсязі їхніх прав і свобод, передбачених Конституцією України, у тому числі соціальних, трудових, виборчих прав та права на освіту, після залишення ними тимчасово окупованої території.

Договір банківського вкладу укладається на умовах видачі вкладу на першу вимогу (вклад на вимогу) або на умовах повернення вкладу зі спливом встановленого договором строку (строковий вклад). Договором може бути передбачено внесення грошової суми на інших умовах її повернення.

Юрист Юрій Ковний зазначає, що за договором банківського вкладу незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім вкладів, зроблених юридичними особами на інших умовах повернення, які встановлені договором.

Запропонована тематика семінару допомогла встановити головну мету банківського регулювання і нагляду – безпека та фінансова стабільність банківської системи, захист інтересів вкладників і кредиторів.

Ідентифікація клієнта не є обов'язковою, якщо клієнт уже має рахунки в цьому банку і був раніше ідентифікований відповідно до вимог законодавства України. Банк з метою ідентифікації фізичної особи має встановити зокрема відомості про місце проживання або місце перебування фізичної особи.

Листами від 23.04.2014 р. № 25-111/18824, від 31.07.2014 р. № 47-604/41267, від 06.08.2014 р. № 25-111/42606 Національний банк України поінформував банки про необхідність забезпечення доступу до рахунків осіб, що переселяються з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та із зони проведення антитерористичної операції на підставі довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи, яка надаватиметься органами Державної міграційної служби України, та форма якої затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України від 22 листопада 2012 року № 1077, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 р. за № 2109/22421 «Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в України та зразків необхідних для цього документів».

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові В Карітасі Львова обговорювали законодавче забезпечення права на повернення банківських вкладів ВПО та учасників АТО