Вівторок, 06 27th

Last updateпн., 05 черв. 2017 12am

Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові

У рамках програми особистісного розвитку у приміщенні Карітасу Львова (вул. Івана Франка, 9) підлітки вивчали секрети ефективного спілкування. Тренінг відбувався 31 березня за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Спілкування необхідне людині, щоб поділитися з іншими почуттями і переживаннями, а отже, щоб відчути себе людиною. Фрустрація цієї базової потреби призводить до важких стресів. Такі потреби людини, як дружба, любов та атракція не є вродженими. Це соціальні потреби, що формуються в підлітковому віці та ранній юності, накладаються на характер і відповідні задатки. Тому тема спілкування є надважливою для роботи з підлітками, особливо, з дітьми із родин ветеранів АТО та ВПО.

Заняття містило теоретичну інформацію, діагностичну складову та практичні відпрацювання комунікативних навиків.

Через тренінгові вправи вивчали здатність чітко висловлювати свою думку та побажання, уважно слухати, щоб зрозуміти іншого. Гра «Контрабандисти» відкрила важливість спостережливості в комунікації. Багато уваги надали невербальному спілкуванню. Закріпили навики у психологічній грі «Мафія».

Результативність заходу:

На тренінгу підлітки вчились долати певні комунікативні бар'єри у спілкуванні, що можуть бути викликані різними причинами. Тому розглядали основні типи: бар'єри розуміння, бар'єри соціально-культурного розходження і бар'єри відносин.

Засвоїли основні правила ефективного спілкування:

- концентрувати увагу на співрозмовниках

- уточнювати, перефразовувати сенс прийнятої інформації

- не перебивати, не давати поради, не критикувати

- домагатися, щоб почули і зрозуміли

- підтримувати атмосферу довіри, взаємної поваги

- використовувати невербальні засоби комунікації: частий контакт очей; кивання голови в знак розуміння та інші прийоми

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові У Карітасі Львова підлітки з родин ветеранів АТО та ВПО вчились ефективного спілкування