Вівторок, 06 27th

Last updateпн., 05 черв. 2017 12am

Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові

"Ліфт у майбутнє": розвиток креативності у підлітків

21 квітня в рамках програми особистісного розвитку для підлітків «Ліфт у майбутнє» у Карітасі Львова (вул. І. Франка, 9) відбувся тренінг креативності. У ньому взяли участь підлітки з числа внутрішньо переміщених осіб та членів сімей ветеранів АТО. Навчання відбулось за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Творчість - це діяльність, результатом якої є створення нових матеріальних і духовних цінностей. Вона розвиває у особистості здібності, знання і вміння, завдяки яким створюється продукт, що відрізняється новизною, оригінальністю та унікальністю.

Психолог Світлана Незабитовська розпочала тренінг вправою «Хто що знає про…». Обговорення вправи «Перекинь м’яч» допомогло зрозуміти, що заважало відразу ж побачити швидкий спосіб виконання завдання, який стереотип при цьому активізувався. Вправа «Острівці» створила умови для втілення і висунення ідей про способи дії в нестандартній ситуації. Вправа «Генератор ідей» спрямована на розвиток гнучкості і продуктивності мислення. Було весело придумувати нове застосування простим і знайомим речам.

Діти з захопленням вирішували завдання на нестандартне мислення. Вивчали кроки створення нової ідеї.Говорили багато про творчий підхід до пошуку ідеї для стартапу.

Робота в групах над створенням колажу-реклами дала можливість учасникам попрацювати над груповим творчим рішенням.

Результативність заходу:

На тренінгу підлітки зрозуміли, що в сучасному світі креативний підхід до навчання та діяльності – ключовий.

Креативність, як внутрішній ресурс людини, є важливим фактором розвитку особистості підлітка. Вона визначає готовність змінюватися, відмовлятися від стереотипів, вміння генерувати цікаві ідеї. Своєю ефективністю, внутрішньою відкритістю, психологічною атмосферою, індивідуальною й груповою рефлексією тренінг надихнув всіх його учасників і зацікавив до подальшої роботи.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Допомога переселенцям та учасникам АТО у Львові "Ліфт у майбутнє": розвиток креативності у підлітків