Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Пункт видачі гуманітарної допомоги

Пункт видачі гуманітарної допомоги Карітасу Львова роздав близько 4 тонн речей

Вже півтора року при Карітасі Львова діє пункт видачі гуманітарної допомоги. Його відкрили у червні 2014 року, щоб надавати допомогу вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської  областей і АР Крим, а також інвалідам, багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, сім’ям учасників АТО, пенсіонерам, безпритульним, всім, хто опинився у складних обставинах життя. За цей час було видано близько 4-х тонн одягу, взуття, побутових речей. Послугами банку речей скористались близько 500 осіб, з них майже 200 вимушених переселенців.

Найбільше було видано гуманітарної допомоги у червні цього року – 604 кг. В середньому щомісяця до банку речей звертається понад 30 осіб. Найбільше звернулось у березні цього року – 49 осіб, з них – 32 вимушених переселенців.

Завідувач пункту видачі гуманітарної допомоги п. Ірина Рогова зазначила, що в основному речі приносять львів’яни. Вони можуть бути вживаними, але у доброму стані. Приносять жіночий, дитячий і чоловічий одяг, взуття, дитячі іграшки, книжки, посуд та інші побутові речі. Банку речей дарували також дитячі ліжечка, манежі, візочки. Виноградівська фабрика передала партію нового одягу.

У пункті видачі гуманітарної допомоги весь одяг посортований завдяки праці трьох волонтерів соціального служіння Карітасу Львова - п. Анни, п. Валентини, п. Ігоря. Втім, речі розходяться дуже швидко, тому є потреба у постійному поповненні.

Відвідувачка банку речей Вікторія приїхала до Львова з Маріуполя у квітні. Має двоє маленьких дітей. Саме для них і обирає одяг у пункті видачі гуманітарної допомоги, адже на порозі вже зима. Вікторія вважає, що такий заклад дуже потрібний, адже дитячі речі дорогі, а окрім харчування їм ще доводиться платити три тисячі гривень за оренду житла. Про Карітас Львова довідались через інтернет.

Пункт  видачі гуманітарної допомоги, що розташований за адресою вул. Лобачевського, 22, працює у понеділок та четвер з 12.00 год. до 14.00 год. Для отримання речей з собою необхідно мати документи, що посвідчують особу, скерування від місцевого пароха.

Працівники банку речей дякують всім за жертовність!

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Пункт видачі гуманітарної допомоги Пункт видачі гуманітарної допомоги Карітасу Львова роздав близько 4 тонн речей