Середа, 05 24th

Last updateпн., 08 трав. 2017 4pm

Волонтерство

«Спільнота каритативних груп при Львівських парафіях УГКЦ»

У серпні 2013 року  започатковано проект Благодійного фонду «Карітас -Львів УГКЦ»  Спільнота каритативних груп при Львівських парафіях УГКЦ.

Основною метою проекту є ініціювання та підтримання новостворених  каритативних груп   при Львівських парафіях УГКЦ.

Потреба сьогодення вимагає нового  покоління  активних  християн  -  мирян, які спроможні компетентно та з мораллю віднайти рішення подальшого розвитку благодійництва  в середині громад для піднесення соціальної якості життя.

Плануємо відбір волонтерів,  небайдужих свідчити Віру і втілювати її в діла Милосердя,  що змінює життя людей силою Божої Любові, яка завдяки Дару Святого Духа відкривається на потреби ближнього, особливо найбільш нужденного, з яким Ісус  Христос прагнув ототожнитись.

Особливістю проекту є сприяння тому, щоб молодь  пізнала  Обличчя Христа  в бідних особах.  Діяльність каритативних груп  полягає в тому, щоб бути посередниками між потребуючими братами та спільнотою, яка покликана подбати про них.

Не будь байдужим, відкрий своє серце для ближнього.

Кожен мирянин, належний до парафії  може стати  волонтером  Карітасу.

Охочі долучитися до каритативних груп, можуть зателефонувати :  276-76-37

Наша адреса: м. Львів, вул. Івана Франка, 9

{mosmap  width='700'|height='400'|lat='49.83706'|lon='24.034939'|zoom='15'|text=вул. Івана Франка, 9'|tooltip='вул. Івана Франка, 9'|marker='1'}

Календар зустрічей:

20-го травня, 26-го травня, 02-го червня, 11-го червня, 18-го червня, 19-го червня, 26-го червня, 10-го липня, 22-го серпня, 29-го серпня, 2-го вересня, 12-го вересня, 9-го жовтня, 13-го жовтня, 23-го жовтня, 30-го жовтня, 6-го, 13-го, 28-го листопада, 8-го, 12-го, 19-го, 24-го грудня

Наступна зустріч:

24-го грудня  о 18:30

в осередку Карітас УГКЦ у Львові, вул. Івана Франка, 9

Збірка "Трьох королів": волонтери Карітасу Львова колядували на соціальні потреби

Перегляди: 225

БФ «Карітас-Львів УГКЦ» організував цього року Різдвяну коляду, виручені кошти від якої скеровуватимуться на соціальні потреби в проектах парафіяльного Карітасу: дітям з кризових сімей та малозабезпеченим багатодітним сім`ям, особам з особливими потребами та інвалідністю. Проведення збірки благословив Митрополит і Архиєпископ Львівський владика Ігор. У Різдвяній коляді взяли участь 23 волонтерів. Найбільш активними були волонтери із львівських парафій Положення пояса Пресвятої Богородиці та Пресвятої Богородиці Володарки України.

Традиційна Різдвяна збірка, що має назву «Трьох королів», проводиться щороку в часі Різдва саме на соціальні потреби у багатьох країнах Європи, зокрема, Чехії, Польщі, Словаччині, Німеччині. Завдяки цим колядам допомогу отримують не лише нужденні у цих країнах, але й в Україні, Африці. Натомість в Україні зазвичай колядують на потреби церковні, на храм.

Парафіяльний Карітас храму Всіх святих українського народу

Перегляди: 446

Напередодні храмового празника навідуємось до церкви Всіх святих українського народу, щоб у цей Ювілейний рік Божого Милосердя ознайомитись з роботою Парафіяльного карітасу. Соціальна праця на парафії триває вже давно, а цьогоріч з ініціативи о. Андрія Сенейка, директора БФ «Карітас – Львів УГКЦ» вона набула більш системного характеру. З волонтерами відбувались навчальні зустрічі щодо їх покликання і служіння, а також щодо організації і планування, виявлення потреб на парафії.

В прицерковних приміщеннях людно і кипить робота. Гостей і відвідувачів зустрічають тут з усмішками.

Відбулась перша у цьому році зустріч волонтерів соціального служіння парафіяльного Карітасу

Перегляди: 347

Перша цьогорічна зустріч волонтерів соціального служіння парафіяльного Карітасу відбулась 4 лютого у приміщенні Карітасу Львова за адресою вул. І. Франка, 9. Зустріч розпочалась з молитви волонтера, обговорили різдвяну поїздку у Чехію, а також майбутні проекти і плани на цей рік.