Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Волонтерство

БФ «Карітас-Львів УГКЦ» організував цього року Різдвяну коляду, виручені кошти від якої скеровуватимуться на соціальні потреби в проектах парафіяльного Карітасу: дітям з кризових сімей та малозабезпеченим багатодітним сім`ям, особам з особливими потребами та інвалідністю. Проведення збірки благословив Митрополит і Архиєпископ Львівський владика Ігор. У Різдвяній коляді взяли участь 23 волонтерів. Найбільш активними були волонтери із львівських парафій Положення пояса Пресвятої Богородиці та Пресвятої Богородиці Володарки України.

Традиційна Різдвяна збірка, що має назву «Трьох королів», проводиться щороку в часі Різдва саме на соціальні потреби у багатьох країнах Європи, зокрема, Чехії, Польщі, Словаччині, Німеччині. Завдяки цим колядам допомогу отримують не лише нужденні у цих країнах, але й в Україні, Африці. Натомість в Україні зазвичай колядують на потреби церковні, на храм.

Минулого року від 9 до 15 січня волонтери і працівники Карітасу Львова долучились до благодійної справи у Чехії, взявши участь у Різдвяній коляді разом із 70 000 добровольців чеського Карітасу. Всі колядники мали обов’язковий дозвіл від церковної влади. «Карітас-Львів УГКЦ» хоче цей досвід запровадити в Україні.

Директор Карітасу Львова о. Андрій Сенейко зазначає, що збірка «Трьох королів» триває лише у різдвяному часі. Вона пов’язана з євангельською історією про народження Спасителя світу Ісуса Христа. Різдвяна зірка вказує шлях трьом царям, які поспішають вклонитись Месії і принести йому дари – ладан, золото і миро. Про їхню подорож довідується цар Ірод, який прагне вивідати, де народився майбутній цар, і вбити немовля. Та царі, вклонившись немовляті у бідній стаєнці, вертаються додому іншим шляхом, не бажаючи зустрічатись з Іродом.

Ось і сучасні царі, вбравшись у скромні шати, з символічними коронами на головах, йдуть від хати до хати і колядують, звіщаючи радісну звістку про народження Спасителя.

Любомира Бурка

Світлина від Lilija Yakymets.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Волонтерство Збірка "Трьох королів": волонтери Карітасу Львова колядували на соціальні потреби