П'ятниця, 08 18th

Last updateнд., 16 лип. 2017 10pm

Допомога молодим неповносправним людям

Проект  «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами»

Молоді люди віком від 16 років, які мають розумову неповносправність, задіяні в різних заняттях: ткацтво, виготовлення листівок , вироби з бісеру, виготовлення свічок, освоєння комп'ютера,  дехто з друзів пише вірші. Два рази в тиждень проводять тренінги  зі соціальної  адаптації. Стажуються студенти з соціальних дисциплін.

Крім трудотерапії ми для них цікаво проводимо дозвілля. Ходимо до театру, цирку,  організовуємо прогулянки містом, екскурсії автобусом по св. місцях Західної України  і  замках Львівщини. Плаваємо в аквапарку, відпочиваємо на морі. Відвідуємо щосереди Львівську обласну бібліотеку для дітей, а зимою ходимо на ковзанку.

Наше завдання допомогти  подолати  наслідки кризи відчуження, кризи  несприйняття, що ми і робимо, наповнюючи серця нашої молоді надією та теплом.

Наша адреса: м. Львів, пл. cв. Юра, 5/30, тел. 261 03 72

{mosmap  width='700'|height='400'|lat='49.837623'|lon='24.013022'|zoom='15'|text=пл. Святого Юра, 5/30|tooltip='пл. Святого Юра, 5'|marker='1'}

Карітас Львова відвідав президент всеукраїнської благодійної організації "ДАУН СИНДРОМ"

Перегляди: 35

29 червня "Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" Карітасу Львова відвідав Кур’янов Сергій, президент всеукраїнської благодійної організації "ДАУН СИНДРОМ". Він ознайомився з діяльністю Центру, а також розповів про свою роботу, зокрема, з лобіювання інтересів осіб з особливими потребами на законодавчому рівні.

Цього ж дня в приміщенні УКУ відбулась зустріч представників недержавних організацій, що опікуються молоддю з особливими потребами. На ній обговорили законодавство у сфері надання соціальних послуг та виклики, які стоять перед недержавними організаціями, які надають соціальні послуги. Торкнулись питання реєстру і вимог до надавачів соціальних послуг, державних стандартів, контролю, можливих змін тощо.

Соціальні працівники та психологи зі Сходу переймали досвід праці з особливою молоддю у Карітасі Львова

Перегляди: 38

Група психологів та соціальних працівників з регіональних Карітасів зі Сходу України, відвідала "Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" при БФ "Карітас-Львів УГКЦ".

Менеджер Карітасу України Людмила Сухарєва, керівник проекту Марія Чучман та соціальний педагог із багаторічним стажем Наталя Загайко поділились досвідом роботи з особливою молоддю.

У Дніпрі, Запоріжжі та Маріуполі також хотіли б розвинути працю з такою молоддю, тому у гостей було багато запитань. Вони познайомились з користувачами проекту, оглянули вироби. виготовлені їхніми руками.

Працівники "Центру дозвілля та соціальної реабілітації для млодих людей з особливими потребами" взяли участь у психологічній супервізії

Перегляди: 34

6-7 червня у Львові відбувалась супервізія для працівників регіональних Карітасів, що працюють з особливою молоддю.

У заході взяли участь також і працівники "Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" Карітасу Львова. Разом з психологом Ларисою Дідковською, що створила у групі довірливу та творчу атмосферу, вирішували наболілі проблеми і ситуації.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Допомога молодим неповносправним людям