Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Допомога молодим неповносправним людям

З 21 травня до 26 травня цього року на базі «Шепільська», що на Стрийщині, проходив родинний літній оздоровчий табір "Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" БФ "Карітас-Львів УГКЦ". Реалізація цього заходу здійснена за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. 20 молодих людей з особливими потребами, яких супроводжували 14 батьків і троє соціальних працівників, мали можливість повноцінного змістовного відпочинку, скерованого на розвиток їх творчих здібностей, розширення світогляду, зміцнення здоров’я.

Кожен день був розписаний буквально до хвилини і насичений різноманітними заходами: родинні змагання "Хвилина до перемоги", спільні прогулянки, співання українських пісень, оздоровчі процедури у спа-салоні, купання в басейні, іпотерапія, спілкування з тваринами, а на завершення табору – квітковий бал.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

День у родинному таборі для молоді з особливими потребами розпочинався ранковою руханкою, внаслідок чого до самого вечора почувались бадьорими та енергійними. На родинних змаганнях «Хвилина до перемоги» через жеребкування брали участь у різноманітних конкурсах: будували піраміди з паперових стаканчиків, гасили запалені свічки повітряними кульками, переміщали предмети без допомоги рук, попадали у ціль, збирали пазли у незграбних рукавицях і т. д. Час виконання конкурсних завдань контролювали за допомогою пісочного годинника. Спільнотний дух допомагав долати всі труднощі.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Світлина від Центр Дозвілля Карітас-Львів.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Матерів особливо розчулило свято, яке їм присвятили їхні дорослі діти. Вони розповідали вірші, співали, а на завершення вручили мамам власноруч виготовлені листівки і подарунки.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Щовечора у відпочинковому таборі для молоді з особливими потребами спільно молились Молебень до Пресвятої Богородиці. 24-25 травня молитву очолив директор "Карітас-Львів УГКЦ" о. Андрій Сенейко, співслужив диякон Роман Бабій. На свято Господнього Вознесіння була звершена Божественна літургія.

Літній оздоровчий табір залишив у кожному серці теплі спогади. 28-річному Назарові найбільше сподобались страуси і павич, яких він щодня відвідував. 32-річна Настя була в захваті від катання на конях, Аліна полюбила лебедів. Всі користувачі і батьки з нетерпінням чекають наступного табору, що відбудеться у серпні в Яремче.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Мама 32-річної Тамари зазначила, що через фінансові труднощі вони самі не змогли б сюди приїхати. Разом з донькою почуваються щасливими у спільноті, де один одного підтримує і розуміє.

Директор БФ "Карітас-Львів УГКЦ" о. Андрій Сенейко та керівник проекту «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Марія Чучман разом з усіма учасниками табору висловлюють щиру вдячність Львівській міській раді, що виділила на табір 47 тисяч, мережі кав’ярень «Кафе Креденс» та усім благодійникам за можливість активного дозвілля, відпочинку та оздоровлення.

Світлина від Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Світлина від Центр Дозвілля Карітас-Львів.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Допомога молодим неповносправним людям Молодь з особливими потребами Карітасу Львова провела змістовне дозвілля у літньому оздоровчому таборі