Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Центр допомоги людям похилого віку

Карітас Львова готується до виставки-ярмарку «Веселе рукоділля»

У «Центрі соціальної допомоги» Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ» 3 грудня відбудеться виставка-ярмарок «Веселе рукоділля». Реалізація цього заходу здійснюватиметься за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Фінансова підтримка становить 2900 грн. На ці кошти були закуплені необхідні заготовки, папір, фарби, стрічки і т.д. Самотні малозабезпечені особи та інваліди похилого віку виготовляють власноруч вироби, зокрема, новорічні і різдвяні листівки, картини, різдвяні віночки, ялинкові прикраси, святкові свічки, браслети. Ці вироби реалізовуватимуться на виставці-ярмарці. Виручені кошти підуть на подальшу діяльність «Центру соціальної допомоги».

Метою заходу є підтримка та розвиток творчого потенціалу літніх людей. У рамках акції проводяться також майстер-класи. Один з майстер-класів провів член спілки художників України, викладач образотворчого мистецтва Тарас Носар, вимушений переселенець з Донецька. Також для допомоги запрошено студентів Львівського вищого художнього професійного училища.

Проект «Соціальний центр для потребуючих міста» започаткований спільно з «Просвітою» у 2004 році. Його ціллю було допомогти одиноким старшим львів’янам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та проживають у незадовільних побутових умовах. За час своєї діяльності користувачі Центру брали участь у всіх суспільно-важливих заходах, що проводились як церковною, так і міською, обласною владою Львова.

Після завершення проекту, з огляду на соціальні потреби та бажання осіб похилого віку бути соціально активними та корисними суспільству, БФ «Карітас-Львів УГКЦ» продовжив діяльність «Центру соціальної допомоги», не зважаючи на відсутність окремого фінансування.

Щодня з 12.00 год. до 16.00 год. особи літнього віку збираються у приміщенні «Центру соціальної допомоги» за адресою вул. Івана Франка, 9. Тут вони мають можливість спілкуватись, проводити разом час, обговорювати наболіле. Жваву бесіду доповнює гарячий чай чи кава, а також смачні канапки. У центрі можна скористатись послугами пральні та душу. Час від часу організовуються екскурсії, спільні поїздки, творчі вечори, перегляди фільмів. Щосереди приходять студенти-практиканти 5 курсу Львівської духовної семінарії. Вони проводять морально-духовні бесіди, заняття з історії церковної музики та вивчення Біблії, ведуть екскурсії по Львову, розповідають про історію визначних культурних пам’яток і храмів. Користувачі проекту разом із семінаристами відвідали Крехівський монастир, побували у селі Раковець, яке відоме своїм цілющим джерелом.

Щодня у центрі буває близько 10-15 осіб, загалом постійно послугами центру користуються 32 осіб.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Центр допомоги людям похилого віку Карітас Львова готується до виставки-ярмарку «Веселе рукоділля»