Вівторок, 01 16th

Last updateпн., 27 лист. 2017 10pm

Центр допомоги людям похилого віку

У Карітасі Львова відбулась виставка «Веселе рукоділля»

У «Центрі соціальної допомоги» БФ «Карітас-Львів УГКЦ» 3 грудня відбулась виставка-ярмарок «Веселе рукоділля», де були представлені вироби, виготовлені власноруч самотніми людьми літнього віку. Серед святкового розмаїття - новорічні кульки у стилі декупаж, святкові вінки, різдвяні листівки, мальовані картини, ляльки-мотанки.

Отець Андрій Сенейко, директор львівського Карітасу, на відкритті виставки подякував усім, хто долучився до її організації. Виставка стала можливою за сприяння управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, які надали кошти для закупівлі необхідних матеріалів. Було проведено ряд майстер-класів. Член спілки художників України, вимушений переселенець з Донецька Тарас Носар допоміг літнім людям створити художні полотна. Студентки 1 курсу Львівського вищого професійного художнього ліцею Андрусишин Анастасія і Варениця Ірина показали, як з підручних матеріалів виготовити яскраві новорічні віночки. Майстриня Лідія Садова, яке неодноразово брала участь у виставках, створила ляльки-мотанки – чарівних українок у вишитих строях і небесних ангеликів у білих одежах.

На відкритті виставки виступив ансамбль «Рута» від «Просвіти» ім. Тараса Шевченка Галицького району Львова. Вони підготували літературно-музичну композицію, у якій звучали духовно-патріотичні теми. Співали всією громадою.

Надія Гудз, керівник «Центру соціальної допомоги» зазначила, що така виставка проводиться вперше, але може стати доброю традицією. Ця виставка допомогла реалізувати творчий потенціал літніх самотніх людей, об’єднала у спільній справі, відволікла від проблем і буденної рутини.

Ви тут: Home Діяльність Проекти фонду Центр допомоги людям похилого віку У Карітасі Львова відбулась виставка «Веселе рукоділля»