Волонтерське служіння обговорювали на парафії святих Кирила і Методія

Тему волонтерського служіння обговорювали 17 жовтня на зустрічі волонтери парафії святих Кирила і Методія у Львові (вул. Угорська, 1). Священик Василь Тузяк, консультант БФ “Карітас – Львів УГКЦ” з організації Парафіяльних Карітасів, наголосив на цінностях християнського волонтерства – прагнення до спільного добра й дух служіння, солідарність і взаємна відповідальність, безкорисливість.

Чому стають волонтерами? Що людей спонукає до волонтерства? Яка їх мотивація? Чи потрібні волонтери на парафії? До чого їх можна залучити у Парафіяльному Карітасі? Звідки брати волонтерів? Над цими питаннями розмірковували у групах активні парафіяни, а потім ділились спільними напрацюваннями.

Ось кілька думок: “Серце радіє, коли бачу, що комусь добре; Приносимо щастя та радість, користь; Маю можливість допомогти потребуючим, тому що Ісус вчив цього”. На думку учасників, волонтерів можна залучити до відвідин хворих та одиноких людей літнього віку, до збору коштів для потребуючих. Їх можна знайти серед парафіян, знайомих, родичів, колег, співробітників; у школах, молодіжних організаціях та ін.

Більше фото на сторінці БФ “Карітас – Львів УГКЦ” у фейсбуці