Зустріч-тренінг добровольців Парафіяльних Карітасів у Львівській Духовній Семінарії

Зустріч-тренінг волонтерів 14-ти Парафіяльних Карітасів, яку організував Карітас Львова, відбувалась 8 червня у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Зустріч розпочалась з молебню до Христа Чоловіколюбця.

Синкел соціального служіння, директор БФ “Карітас-Львів УГКЦ” о. Андрій Сенейко подякував всім добровольцям за їх соціальне служіння на парафіях, за бажання чинити добрі справи і розвивати парафіяльні харитативні спільноти.

Своїм досвідом волонтерства поділились з присутніми багаторічні добровольці Карітасу. Зокрема, Василь Рій розповів про організацію футбольних турнірів для підлітків, про участь в акції”Стань помічником святого Миколая”, про різдвяну збірку “Трьох царів” на соціальні потреби та інші заходи і щоденну клопітку працю Карітасу. Анна Тиха разом з іншими добровольцями вже кілька років поспіль сортує і видає одяг у Пункті видачі гуманітарної допомоги Карітасу.

Вікторія Шоломко, консультант проекту “Обізнаний і готовий до Німеччини”, детальніше розповіла про можливості, які дає новий проект Карітасу.

Кожен мав можливість розповісти про свій парафіяльний досвід соціального служіння, а також озвучити мрії, які хотіли б реалізувати на своїй парафії. Разом аналізували наявні ресурси, проблеми і шляхи виходу з них.

Всім велике спасибі за жертовність і добре серце!

Більше фото на сторінці БФ “Карітас-Львів УГКЦ” у фейсбуці