Карітас Львова організував сімейний табір «Відновлення сімейних традицій відпочинку»

Семеро мам з 14-тьма дітьми протягом 4 днів відпочивали у Карпатах в с. Орявчик, що на Сколівщині.

Сімейний табір “Відновлення сімейних традицій відпочинку” був організований працівниками проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні» Благодійного фонду “Карітас-Львів УГКЦ” за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Табір організовано для сімей бенефіціарів БФ “Карітас-Львів УГКЦ” з метою розвитку навичок якісного проведення спільного часу з дітьми та розуміння потреб дитини.

Програма заходу включала як елементи навчання, так і активний відпочинок на природі та вправи з педагогіки пригод, настільні та рухливі ігри, вечірні кіноперегляди з обговоренням.

Як зазначила керівник проекту “Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні” Юля Геруля, виконання арт-терапевтичних завдань допомогли батькам зрозуміти, як знайти потрібні слова для мотивування дітей, як можна домовлятись з дітьми та залучати їх до спільної діяльності, розкрили творчі здібності сімей. Завдяки вправам з педагогіки пригод учасники табору на практиці вчилися розподіляти ролі, ділити відповідальність, командно та згуртовано працювати.

Сімейний табір нагадав про важливість спільного якісного сімейного дозвілля та його вплив на батьківсько-дитячі стосунки. Серед відгуків учасників був такий: «Я зрозуміла, що потрібно проводити більше часу зі своєю сім’єю”. Також, учасники вчилися правильно дякувати, налагоджувати позитивні стосунки, керувати своїми емоціями, надавати підтримку та домовлятись. Одна з мам у відгуках поділилась: «Моя сім’я потребує більше мого часу та уваги, переосмислення стосунків. Багато потрібно змінювати».

Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» дякує управлінню соціального захисту департаменту гуманітарної політики ЛМР за підтримку!