Активні парафії розповіли про своє соціальне служіння

11 вересня представниця CNEWA Canada Анна Домбровська відвідала львівські парафії Всіх святих українського народу і Положення пояса Пресвятої Богородиці, де ведеться активне соціальне служіння.

Гостю супроводжували о. Андрій Сенейко, директор БФ “Карітас-Львів УГКЦ”, Ірина Максименко, адміністратор проекту “Підвищення рівня соціальної відповідальності громад”, та Любомира Бурка, менеджер з комунікацій.

Відповідальний за Парафіяльний Карітас громади Всіх святих українського народу о. диякон Назарій Литвин розповів про велику і різноманітну діяльність у парафіяльному харитативному служінні. Тут функціонує банк їжі, збір одягу, дозвілля для самотніх людей літнього віку, праця з людьми з інвалідністю, з багатодітними малозабезпеченими сім’ями і сім’ями, що перебувають у кризі. Зроблено ремонт у новому приміщенні, де планується парафіяльний секонд-хенд, соціальна поліклініка.

Духівник Парафіяльного Карітасу громади Положення поясу Пресвятої Богородиці о. Назар Балінський та члени Парафіяльного Карітасу розповіли гостям про літні дитячі табори у Рожанці, де відпочивають також діти із соціально незахищених сімей і де є спортивний інвентар для активного дозвілля. Незабаром тенісний стіл, настільний футбол та спортивний інвентар перевезуть у нове приміщення парафіяльної ораторії, де проводитимуться різні заходи і після школи діти зможуть приходити для активного спілкування. У парафії – 42 вишколені аніматори-волонтери, які долучаються до соціального служіння. Щороку тут проводиться збірка на соціальні потреби під час Різдвяної коляди.

Дякуємо всім за діяльність, що приносить плоди!

Більше фото на сторінці БФ “Карітас-Львів УГКЦ у фейсбуці