В Карітасі консультують щодо легальних шляхів міграції до Німеччини

Процес міграції, як до Німеччини так і до інших країн світу є постійним. Цей процес відбувається в незалежності від економічної та соціальної стабільності в країні (хоча ці фактори являються одними із важливих причин міграції).

В процесі міграції постійно існують такі факти ризику: работоргівля, експлуатація людей в жахливих умовах праці та проживання, безробіття, проституція, шахрайство тощо. Саме тому метою проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» є сприяння легальній міграції, підвищення рівня правової культури та обізнаності українців щодо власних прав закордоном.

В рамках проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» в 5 центрах Карітасу (Дніпро, Київ, Львів, Одеса, Харків) ви можете отримати безкоштовні інформаційно-консультаційні послуги на теми возз’єднання сім’ї, професійно-технічного навчання, працевлаштування, волонтерства в Німеччині, а саме:

· Підтримка та консультування щодо візових процедур, вивчення німецької мови.

· Надання загальної інформації про Німеччину.

· Підготовка до інтеграції.

· Консультування щодо перебування та побуту в Німеччині.

· Консультування щодо переїзду до Німеччини.

Проект «Обізнаний та готовий до Німеччини» (Vorbereitet und erfolgreich nach Deutschland) реалізовується за підтримки Фонду Європейського Союзу з питань притулку, міграції та інтеграції (AMIF-EU), Благодійною організацією «Diakonie» (Баден-Вюртемберг, Німеччина) спільно з Карітасом України.

Важливо: Проект не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Більше про проект «Обізнаний та готовий до Німеччини» читайте за посиланням: http://caritas.ua/migration-beratung/