Карітас Львів відвідала знімальна група з Нідерландів

Представники благодійного фонду разом з президенткою Карітасу України, Тетяною Ставничою, та командою телеканалу NOS відвідали один з шелтерів, яким опікується Карітас Львів у співпраці з БФ «5 Перон України».

На цей час у гуртожитку проживає 380 внутрішньо переміщених осіб, з них близько 111 дітей.
Для журналістів було важливо поспілкуватися з переселенцями, побачити в яких умовах вони проживають та яку допомогу отримують.

Також у шелтері є чимало домашніх улюбленців, особливо з ними полюбляють гратися діти. Під час спілкування знімальну групу вразило, те що Карітас дбає про тварин та забезпечує їх кормом.

Команда телеканалу NOS приїхала в Україну на 2 тижні. Основною метою поїздки є зйомка підсумкового документального фільму для голландців, які підтримують Україну під час війни. Загалом було зібрано 173 мільйони євро. Кошти були розподілені серед різних громадських організацій, які допомагають людям, які постраждали від війни.

На завершення знімальна група відвідала гуманітарний хаб Карітасу Львів, який регулярно приймає гуманітарну допомогу від різних організацій з усієї Європи. Також склад слугує місцем тимчасово зберігання вантажів, та подальшого відправлення їх у пункти призначення.