Робоча поїздка в Поморянську ТГ в рамках проєкту «Надзвичайне реагування»

В рамках проєкту «Надзвичайне реагування» фасилітатори БФ “Карітас-Львів УГКЦ” о. Василь-Руслан Тузяк та Ірина Косар у співпраці із о. Романом Янчуком, адміністратором храму “Пресвятої Тройці” смт. Поморяни провели робочу поїздку в Поморянську ТГ.

Представники благодійного фонду зустрілися з місцевою владою, старостами та активною громадськістю, спільно провели фокус групи, визначили їхні проблеми та потреби. Досить важливою та плідною була зустріч з п. Василем Ляшовським, який є депутатом Районної ради, помічником Народного депутата п. Тараса Батенка, а також директором Поморянського ліцею, який став шелтером під час війни.
Вони найперші в районі розпочали приймати ВПО. За цей час прийшло понад 200 осіб, серед яких діти та молодь з інтернатів.
Також відбулася зустріч з дітьми сиротами із Харкова та Харківщини. Познайомились та провели фокус групи: говорили про їхні проблеми та потреби.
Роздали 116 продуктових наборів потребуючим. Опісля під час круглого столу домовились про проведення короткотривалого табору для молоді ВПО з Харківщини із залученням психологів, аніматорів Карітас-Львів, молодіжних парафіяльних спільнот та місцевої дітвори, який вже запланований на 7-10 липня.